حمام آب یا بن ماری
مارس 14, 2021شناخت انواع اینکوباتور آزمایشگاهی
آوریل 18, 2021عملکرد آون آزمایشگاهی
آون یکی از تجهیزات آزمایشگاهی ضروری است که جهت خشک کردن و استریل نمودن ظروف شیشه ای و فلزی استفاده می شود. این وسیله در آزمایشگاه های پژوهشی و صنعتی بکار می رود. و بر اساس اینکه تا چه حد می تواند وسایل آزمایشگاهیی و مواد را خشک یا استریل نماید دسته بندی می شود. آون آزمایشگاهی در رنج حرارتی بین دمای اتاق تا 250 درجه سانتی گراد کار می کند.
اجزای سازنده آون آزمایشگاهی
- محفظه داخلی آون محل گذاشتن وسایل برای استریل شدن است. به علاوه اینکه محفظه محل قرار گرفتن سنسور دما می باشد.
- یک یا دو المنت گرم کننده داخل هر آون آزمایشگاهی قرار گرفته که برای تامین حرارت مورد نیاز تعبیه شده است.
- عایق حرارتی برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی حرارتی و سرد شدن سریع محفظه داخلی پیشگیری می کند.
- سیستم کنترل و نمایش دمای محفظه داخلی می تواند به صورت دو سیستم مجزا باشد . سیستم نمایش دمای داخل محفظه میتواند یک دماسنج عقربهای ، دماسنج جیوهای و یا یک برد الکتریکی به همراه سنسور حرارتی و نمایشگر دیجیتال باشد. سیستم کنترل دما نیز بسته به نوع دستگاه میتواند به صورت ترموکوپلهای فلزی ، جیوهای و یا سیستمهای میکروپروسسوری مشتمل بر سنسورهای دقیق باشد، در این صورت سیستم نمایش و کنترل دما میتواند در هم ادغام شود.
- بسته به نوع دستگاه سیستمهای حفاظتی الکتریکی و حرارتی جهت حفاظت کاربران و دستگاه و محتویات داخل آن پیشبینی شده است.
انواع آون
آون خلاء
آون خلاء همان طور که از نام آن مشخص است محفظه ای است که عمل خشک کردن در آن در خلاء صورت می گیرد. و بیشتر در صنایع داروسازی بکار می رود. این دستگاه برای مکش هوا و ایجاد خلاء درون محفظه از یک پمپ خلاء استفاده می شود که به طور معمول در کنار یا زیر دستگاه قرار می گیرد. پمپ خلاء به دو صورت دستی و اتوماتیک موجود است.
آون فن دار
این دستگاه با ایجاد جریان همرفتی، کار آون را انجام میدهد به طوری که این آون دارای یک فن با یک المنت گرمایشی است که گرما را فراهم می کند. یک فن کوچک، هوا را در آون پخش می کند. در واقع استفاده از فن جهت ایجاد جریان هوا در داخل آون آزمایشگاهی ضرورت دارد.
کارایی آون
آون ها با توجه به تنوعی که دارند دارای کاربرد یکسانی هستند. که به طور مشترک وظیفه استریل و خشک کردن وسایل فلزی تمیز شده به کمک حرارت که در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت زمان 2 ساعت انجام می گیرد. به این صورت عمل می کند که با افزایش تدریجی دمای آون آزمایشگاهی رطوبت موجود در وسایل شیشه ای تبخیر می شود به این ترتیب عاری از هرگونه فعالیت بیولوژیکی خواهد شد.
تفاوت بین آون و اینکوباتور
این دو دستگاه بر اساس نوع کاربرد متفاوت می باشند. اینکوباتور برای کشت نمونه زنده مانند میکروب یا سلول بکار می رود. در حالی که آون آزمایشگاهی وسیله ای برای خشک یا استریل کردن تجهیزات می باشد. تفاوت دیگر اینکه محدوده دمایی اینکوباتور بین 35 تا 65 درجه سانتی گراد است اما در آون بین بازه 70 تا 250 درجه سانتی گراد می باشد. علاوه بر این ها در اینکوباتور وجود تامیر اهمیتی ندارد برخلاف آن در آون وجود تایمر از ملزومات می باشد. با توجه به توان حرارتی بالای آون مصرف برق بالاتری نیز نسبت به انکوباتور خواهد داشت. هر دو این دستگاه ها جزء محصولات شرکت پارمیس طب می باشد که برای اطلاعات بیشتر و تهیه آن ها می توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.
تلفن تماس : 44287581–021