کار با ترازو آزمایشگاهی

مهم ترین تجهیزات آزمایشگاهی
آشنایی با تجهیزات آزمایشگاهی
مارس 13, 2022
کاربرد پی اچ متر
موارد استفاده از پی اچ متر
می 1, 2022
مهم ترین تجهیزات آزمایشگاهی
آشنایی با تجهیزات آزمایشگاهی
مارس 13, 2022
کاربرد پی اچ متر
موارد استفاده از پی اچ متر
می 1, 2022

کار با ترازو آزمایشگاهی

ترازو آزمایشگاهی

ترازو آزمایشگاهی از مهم ترین تجهیزات آزمایشگاهی برای اکثر آزمایشگاه ها محسوب می شود. این وسیله دارای محفظه توزین است تا در زمان وزن کردن هوای محیط ترازو در وزن کردن اختلال ایجاد نکند. این ابزار در دقت های مختلفی وجود دارد به این ترتیب که هر چقدر دقت ترازو بالا برود ظرفیت آن کاهش پیدا می کند.

انواع ترازو آزمایشگاهی

ترازو آنالیتیکال ، ترازو رطوبت سنج ، یک رقم اعشار ،دو رقم اعشار ، سه رقم اعشار ،چهار رقم اعشار ، پنج رقم اعشار را شامل می شود که هر کدام بر اساس نوع کارایی متفاوت می باشد.

ترازو آنالیتیکال  : از این وسیله برای اندازه‌گیری مواد ریز و میکروسکوپی‌ استفاده می‌شود. زیرا این ترازو بسیار دقیق است و طیف اندازه‌گیری آن از میکروگرم تا میلی‌گرم است. عمر این ترازوها بالاست و در اندازه‌های مختلفی موجود هستند.

ترازو رطوبت سنج : این ترازو محتوای رطوبتی و وزن خشک مواد تعریف شده را به صورت دقیق آنالیز می‌کند. از این وسیله معمولا در آزمایشگاه‌های شیمی و صنعتی استفاده می‌شود.

ترازو آزمایشگاهی

کار کردن با ترازو 

لازم است تا نحوه کار با این وسیله اندازه گیری حساس را بدانید. البته کار با آن بسیار ساده می باشد و مراحل زیر را شامل می شود.

مرحله اول برای اندازه گیری مدتی نمونه را در محیط بیرون قرار دهید تا با دمای محیط یکی شود. چرا که در صورت سرد یا گرم بودن نمونه در وزن تاثیر گذار است.

مرحله بعد ترازو را روشن کنید ظرف مناسب برای توزین را بر روی ترازو قرار دهید.

بعد با فشار دادن دکمه  zero  ترازو را صفر کنید.

مرحله بعد نمونه را به مقدار لازم درون ظرف توزین بریزید.

دقت داشته باشید که برای اندازه گیری می توانید از روش اختلاف جرمی استفاده کنید.

شرایط نگهداری

ترازو آزمایشگاهی باید بر روی میز مخصوص که ضد لرزش باشد قرار گیرد به خصوص برای مواردی که دارای محفظه شیشه ای برای ترازو ها هستند. دقت کنید که ترازو آزمایشگاهی را نباید در کنار پنجره قرار دهید. به اضافه اینکه در محل هایی که نور آفتاب وجود دارد نباید قرار گیرد. همچنین نشان دادن دقیق وزن مواد بهتر است ترازو را به مدت 15 دقیقه روشن بگذارید و بعد شروع به اندازه گیری نمایید.

ترازو آزمایشگاهی

نکات مهم ضمن کار

ترازو را بر روی میز توزین قرار دهید.

در زمان اندازه گیری به میز تکیه ندهید.

استفاده از ظروف آزمایشگاهی شیشه ای و کاغذی مخصوص برای توزین نمونه آزمایشگاهی.

لرزیدن ترازو از دیگر مواردی است که سبب از بین رفتن کالیبراسیون ترازو می شود.

عدم توزین و اندازه گیری نمونه هایی با وزنی بیش از حد تحمل ترازوی آزمایشگاهی.

برای شستشو و تمیز کردن ترازو از محلول آب و اتانول یا آب به تنهایی می توانید استفاده کنید.

خرید ترازو

بدون ترید خرید ترازو های آزمایشگاهی نیاز به حساسیت و توجه زیادی دارد چرا که به دلیل حساسیت و ظرافت کار آزمایشگاهی است. ضمن اینکه در این نوع مشاغل مقدار وزنی در ترکیبات بسیار مهم می باشد و هر گونه خطا یا اشتباهی در این زمینه می تواند نتایج غیر قابل جبرانی در پی خواهد داشت.  در نهایت برای خرید ترازو آزمایشگاهی باید نهایت توجه و دقت و آگاهی را لازم را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *